INGREDIENTE (o portie generoasa)

1 cartof dulce
2 rosii mici-medii
1 ceapa
½ morcov
¼ radacina pastarnac
¼ ardei gras rosu
1 felie mica radacina relina
Ulei de masline o lingura
2-3 fire patrunjel verde

MOD DE PREPARARE

Am tocat ceapa, ardeiul gras, pastarnacul, telina, morcovul si le-am pus la inabusit in apa cu putin ulei.

Cartoful dulce (curatat) l-am taiat cubulete si l-am adaugat dupa aproximativ 15 minute, completand cu apa pana la nivelul acestuia si am lasat sa fiarba, cu capacul pus (se mai adauga apa daca scade mult si cartoful nu este facut, dar de obicei acesta se face mai repede decat cartoful alb).

Rosiile le-am curatat de coaja si le-am tocat marunt.

Le-am adaugat impreuna cu  patrunjelul tocat cand cartoful a fost facut bine si am amestecat usor, din cand in cand, ca sa nu se zdrobeasca cartoful.

Este o tocanita dulce-acrisoara, foarte buna pentru pranz, servita de noi cu carne de iepure, sau pentru cina.

Pofta buna!