INGREDIENTE
2 mere Golden potrivite
2 ouă
50g ulei de măsline nonextravirgin (sau de cocos)
1 lingură zahăr (sau în funcție de preferințe)
100mL lapte de vacă 3,5% grăsime sau lapte vegetal
200g faină albă de grâu
2 lingurițe praf de copt bio
1 linguriță scorțisoară Ceylon
2 linguri stafide

Cremă:
250mL lapte de vacă 3,5% grăsime sau lapte vegetal
1 ou
1 lingură zahăr
25g amidon de porumb
½ linguriță pudră de vanilie

MOD DE PREPARARE
Mai întâi preparăm crema: punem toate ingredientele într-o crăticioară și amestecăm bine cu un tel sau folosim mixerul. Punem apoi crăticioara la foc mic și amestecăm încontinuu până se îngroasă. Luam de pe foc și acoperim toată suprafața cremei cu folie de alimentară de plastic ca să nu prindă crustă.
Stafidele le lăsăm acoperite cu apă pentru aproximativ 30 de minute apoi le scurgem. Curățăm merele, le tăiem în 4 iar fiecare feliuță o tăiem foarte subțire pe lațime.

Mixăm ouăle cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă apoi adăugăm pe rând laptele, uleiul, scorțisoara, făina și praful de copt, mixând după fiecare până se integrează. La sfârșit punem în compoziție și merele și stafidele, amestecând cu o spatulă.
Turnăm compoziția într-o formă rotundă cu diametrul de 25cm. Punem crema într-un pos sau într-o pungă căreia i-am tăiat colțul și o adăugăm pe compoziția noastră din formă, în formă de spirală (mie nu prea mi-a ieșit).
Băgăm tortul în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 45 de minute.
Absolut delicios a ieșit! Poftă mare!