INGREDIENTE STRAT ZMEURA

300g zmeura

200ml lapte (aprox)

1 lingurita agar

MOD DE PREPARARE

Faceti un piure de zmeura pe care il turnati intr-o cana gradata. Adaugati lapte pana ajungeti la 500 ml de compozitie. Adaugati agar-ul. Puneti compozitia pe foc amestecand incontinuu pana incepe sa fiarba. Lasati sa fiarba 1 min, amestecand incontinuu. Luati de pe foc si lasati compozitia in repaus 5 minute. Acum puteti adauga sirop de artar daca doriti sa indulciti compozitia (siropul de artar trebuie sa fie la temperatura camerei).

INGREDINTE STRAT MANGO

300g pulpa de mango

200ml lapte (aprox)

1 lingurita agar

MOD DE PREPARARE

Faceti un piure de mango pe care il turnati intr-o cana gradata. Adaugati lapte pana ajungeti la 500 ml de compozitie. Adaugati agar-ul. Puneti compozitia pe foc amestecand incontinuu pana incepe sa fiarba. Lasati sa fiarba 1 min, amestecand incontinuu. Luati de pe foc si lasati compozitia in repaus 5 minute. Acum puteti adauga sirop de artar daca doriti sa indulciti compozitia (siropul de artar trebuie sa fie la temperatura camerei).

 

INGREDINTE BLAT CU CAROB

200g faina

2 oua

125ml lapte

100g unt moale

1 lingurita praf de copt

1 linguri sirop de artar (optional)

2 linguri carob

 

MOD DE PREPARARE

Mixati ouale cu untul moale, apoi se adauga laptele, siropul,  faina si praful de copt. Incorporati si carobul. Puneti compozitia in forma si bagati la cuptor 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana trece testul scobitorii.

 

Pasi:

  1. Am facut prima data blatul cu carob, pe care l-am taiat in doua pe lung si am folosit doar jumatate.
  2. Am preparat stratul cu zmeura pe care l-am turnat primul in forma.
  3. Cand stratul de zmeura a fost aproape intarit, am inceput sa prepar stratul cu mango, pe care l-am turnat peste cel de zmeura.
  4. In momentul in care stratul de mango a inceput sa se intareasca am pus si blatul cu carob.
  5. Am bagat la frigider pentru 2-3 ore apoi am rasturnat tortul.

 

**Precizari

Inainte de a turna stratul de zmeura am presarat fructe de padure pe fundul formei.

Puteti alege si alta reteta pentru blat, aceasta aleasa de mine este una de chec.

Straturile de zmeura si mango se pot inlocui cu fructele preferate.

Eu nu am indulcit straturile de fructe si au iesit putin cam acrisoare.

Stratul de mango l-am turnat cand primul strat nu era intarit suficient iar acestea s-au intrepatruns 🙂 . Al doilea strat trebuie turnat usor si uniform, folosind o lingura, nu turnati direct cu vasul in care l-ati pregatit.