INGREDIENTE
2 oua
70 ml lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
20 ml ulei de masline
1 lingurita praf de copt bio
6 mere golden
1 lingurita scortisoara
1 lingura zahar brut
180 g faina alba de grau
MOD DE PREPARARE
Curatam merele, le dam pe razatoare mare si le punem in cratita la foc mic cu zaharul si scortisoara pana scade sucul lasat.
Frecam ouale cu uleiul pana se incorporeaza.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitia de oua alternand cu laptele.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C si turnam jumatate de compozitie in tava mica (24 cm, eu am folosit de silicon).
Coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 12 minute.
Scoatem tava si adaugam merele, turnand deasupra lor restul de compozitie. Coacem turnata la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru inca 36 minute.
Pofta mare!