INGREDIENTE

2 vinete
2 ardei capia
8-10 ciuperci champignon
1 ceapă
1 morcov mic
1 cățel de usturoi
pătrunjel
roșii pasate
2-3 linguri ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

Am copt vinetele și ardeii la cuptor, apoi le-am curățat și le-am lăsat la scurs.

Am tocat ceapa, usturoiul și am dat pe răzătoare morcovul.

Am „călit” ceapa în apă cu ulei, iar după ce s-a înmuiat am adăugat și morcovul.

Am lăsat să fiarbă, iar după ce a scăzut apa, am adăugat vinetele și ardeiul tocate mărunt.

Ciupercile le-am gătit separat, într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, până când s-a evaporat apa din ele, apoi le-am pus peste vinete.

Am adăugat câteva linguri de roșii pasate și usturoiul tăiat mărunt (am mai lăsat să fiarbă aproximativ 5 minute), iar la final pătrunjel verde.

Alte precizari
Deoarece am dorit o textură mai cremoasă, la final am pasat zacusca la blender.