INGREDIENTE
250ml lapte
4 lingurite gris
2 galbenusuri (sau 1 ou intreg)
100g dovleac copt
Unt pt uns forma
MOD DE PREPARARE
Punem laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand cu un tel.
Lasam sa fiarba aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand, apoi lasam la racit.
Amestecam grisul racit cu galbenusurile si dovleacul copt facut piure.
Ungem cu unt o forma mica ceramica sau yena, merge si in vase ramekin, bagam la cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.
La servire putem presara scortisoara!
Delicios! Pofta mare!
Rețeta este minunată. Budinca a fost un succes pentru cel mic dar și pentru cei mari.
Multumesc frumos pentru feedback!
scuze,tel a înlocuit cuvintele…
siropul de artar,cu ce poate fi înlocuit?
Daca bebe are peste 1 an atunci cu putin zahar. Altfel, in aceasta reteta nu prea este inlocuitor. Puteti sa nu mai indulciti.
❤
Se poate înlocui siropul de artar cu altceva?
nu, dar puteti sa nu mai puneti deloc.
Buna Cristina, oare iese buna cu ouale intregi? Nu prea imi vine sa arunc 4 albusuri-vreau sa fac reteta dubla. Multumesc frumos!
sigur iese