INGREDIENTE
1 dovlecel
1 rondea morcov
1 rondea radacina de patrunjel
10 cm praz
1/2 ardei (gras sau kapia)
1 lingura cous cous din grau dur
50 g piept de pui (ajustati in functie de varsta, puteti pune si alta carne)
1 lingurita ulei de masline
putin patrunjel
MOD DE PREPARARE
Se fierb legumele. Separat puiul se fierbe in 2 ape.
Legumele fierte le blenduiti intens ( ardeiul fara pielita) impreuna cu uleiul si o lingura din supa de legume.
In restul de supa ( sa aveti aproximativ 150 ml) fierbeti/opariti cous cousul.
Lasati-l la umflat 10-15 minute.
Il scurgeti bine si il amestecati cu sosul. Maruntiti bine puiul si il incorporati in compozitie.
Bagati la cuptor pentru 20-25 min la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Inainte de racire presarati patrunjelul proaspat.
Pofta buna!
Succes total!!! Au mancat tot piticii mei. Multumesc!
Multumesc pentru feedback. Ma bucur ca au papat. Cu drag oricand!
Am probat si eu reteta! Foarte buna, din graba am pus cantitate prea mare de cous cous, dar oricum foarte buna!
Multumesc de feedback. Da cantitatea poate varia si in functie de preferinte. A doua tura am gatit ochiometric si a iesit yammy si asa. Sa incercati si reteta cu sos de ceapa verde…m-a cucerit!
De ce și la cuptor? Dacă toate sunt deja preparate termic? Eu caut rețete cat mai rapide și as vrea sa scot etapa de cuptor
Puteti scoate aceasta etapa. Eu prefer ca la orez sau pilaf sa bag putin la cuptor. Pofta buna!
Se poate oferi și de la 6 luni și jumatate? (Dar fără carne;nu am introdus încă )
Nu as oferi mai devreme de 8 luni daca ati optat pentru diversificarea clasica cu introducerea treptata a alimentelor!
De la ce varsta se poate da cous cous la bebe?
De la 8 luni! 🙂