INGREDIENTE

1 dovlecel zucchini mediu
3-4 linguri linte rosie
3 cartofi albi potriviti
1 ou
2-3 pesmet (sau cat cuprinde)
patrunjel verde
1 lingurita ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Am lasat la hidratat peste noapte lintea rosie si a doua zi am fiert-o si am scurs-o.

Dovlecelul si cartofii i-am dat pe razatoarea mare si i-am stors putin. Am tocat marunt patrunjelul si l-am amestecat cu legumele rase, am adaugat lintea fiarta, oul si 3 linguri de pesmet.

Am lasat compozitia un sfert de ora in repaus pentru a se umfla pesmetul si apoi am format bilute pe care le-am dat prin pesmet.

Am pus hartie de copt in tava si am uns-o cu uleiul de masline.

Am asezat chiftelutele in tava si le-am copt la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie. Dupa 15-20 minute, le-am intors si am mai lasat pana s-au rumenit frumos, dar nu exagerat ca sa nu se arda pesmetul.

Au fost servite cu iaurt grecesc si marar, dar merg foarte bine si cu sos tzatiki in sezonul castravetilor.
Pofta buna!

Alte precizari
Daca e prea moale compozitia, mai adaugati putin pesmet.