INGREDIENTE
4 ouă
20mL ulei de măsline
500mL lapte de vacă 3.5% grăsime
250g faină albă de grâu
60g cașcaval ras
250g zucchini (sau dovlecel)

MOD DE PREPARARE
Dăm zucchini pe răzătoarea mare cu tot cu coajă și nu îl scurgem. Dacă folosim dovlecel îl scurgem numai dacă îsi lasă multă apă.
Mixăm ouăle cu uleiul, laptele și făina apoi adăugăm zucchini și cașcavalul și amestecăm cu o spatulă.

Ungem cu puțin ulei de măsline o tigaie antiaderentă pentru clătite și punem compoziție pe care o întindem bine pe toată suprafața. Coacem pe fiecare parte, la foc mic, până se rumenește.
Eu am pus un polonic de compoziție per clătită.

Merg umplute cu cremă de brânză cu ardei gras tocat sau cu diverse PATEURI DE LEGUME. Vă recomand în mod special PATEUL DE AVOCADO.
Le putem consuma în 3 zile, păstrate la frigider. Poftă mare!