INGREDIENTE
200 g paste
200 g piept de pui
200 ml lapte
1 lingurita de unt
1 lingurita de faina ( alba, integrala, de orez)
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
putin marar
putin patrunjel
Optional fulgi de drojdie inactiva sau parmezan
MOD DE PREPARARE
Am fiert pastele cu ceapa
Am spumuit pieptul de pui si apoi l-am taiat cubulete.
Am tocat marunt usturoiul, mararul si patrunjelul.
Am pus intr-o tigaie untul si faina. Cand s-au „legat” am turnat laptele si am amestecat continuu.
Am incorporat usturoiul si verdeturile si am amestecat.
Totul la foc mic.
Apoi am adaugat pastele si puiul.
Optional mai puteti baga 10 minute la cuptor sau presarati fie fulgi de drojdie inactiva, fie parmezan, fie alte tipuri de brazeturi.
Pofta buna!
foarte mare succes cu aceasta reteta la pitica mea de 15 luni … doar ca am folosit curcan in loc de pui.
Ma bucur sa aud acest lucru. Multumesc pentru feedback!
Cum arata asa numitele paste alsaciene ? Trăiesc în Alsacia și le-aș găsi cu siguranță.
Arata precum pastele tagliatelle, dar mai subtiri. Pe punga scria Pates d`Alsacia – Made in France si am avut si unele Made in Italy traduse in romana…Paste Alsaciene
In loc de lapte, se poate pune smântână? Ce cantitate? Multumesc.
Ar fi o idee.
Eu zic ca ies.
As inlocui 200 ml lapte cu 4 linguri cu varf de smantana.
Spor!