Cum TARTA DE SFECLA COAPTA CU PIEPT DE PUI a fost adorata de noi toti, mi -am spus de ce sa fac si briose!
INGREDIENTE
1 sfecla medie
1 pulpa de curcan
1 ceapa
2 linguri de mascarpone
2 linguri de pesmet
putin marar
un praf de boia dulce
un praf de fulgi de drojdie inactiva ( optional pentru decor)
MOD DE PREPARARE
Am fiert si spumuit carnea.
Intre timp am copt sfecla in hartie de copt pana cand a intrat cu usurinta furculita in ea.
Am decojit-o si am pus-o in blender impreuna cu pulpa dezosata, ceapa, mararul, mascarpone, condimentele.
Am mixat intens, pana a rezultat o compozitie asemeni unui aluat lipicios.
Apoi am incorporat pesmetul.
Compozitia a devenit mai groasa.
Am pus-o in formele de briosa apasand usor.
Le-am bagat la cuptor pentru 20 minute, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Erau usor rumene.
Am presarat fulgii de drojdie inactiva.
Pofta buna!
Buna ziua. Interiorul este umed sau uscat? Eu as vrea uscat. Cum procedez daca este umed sa il fac uscat? Multumesc frumos.
Buna ziua,
Ds este usor umeda textura.
As pune faina sau gris, cat sa iasa asemeni unui aluat.