Ador pizza si am zis de ce sa nu fac ceva bun, de casa, si…mic, cat sa poata savura si un copilas.

INGREDIENTE ALUAT (16 bucati cu diametrul de 8 cm)

250 g faina
10 g drojdie proaspata
7 linguri lapte 3.5% grasime
3 linguri ulei de masline

INGREDIENTE PIZZA

4 rosii medii
1 ceapa
2 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
100 g branza cheddar
200 g ciuperci
100 g piept de pui
un praf de oregano
un praf de cimbru
un praf de busuioc

 

MOD DE PREPARARE

Am pregatit aluatul astfel: am amestecat faina cu drojdia si am incorporat pe rand lingura dupa lingura laptele caldut si apoi uleiul, framantand la fiecare adaugare.

Am presarat faina, am acoperit cu un servet gros si am lasat 1 ora la odihnit.

Separat, intre timp, am preparat sosul astfel: rosiile, ceapa taiata in 4 si usturoiul in coaja le-am pus intr-un vas cu apa si 1 lingurita de ulei. Le-am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Cand s-au inmuiat ( aproape 20 minute), am decojit rosiile fierbinti si le-am mixat impreuna cu 2 linguri de ulei si condimentele (doar rosiile).

Separat am fiert si spumuit pieptul de pui, apoi l-am taiat cubulete.

Am decojit ciupercile, le-am taiat fasii si le-am pus intr-o tigaie cu un strop de ulei si 3-4 linguri de apa sa se inabuse bine.

Dupa 3-4 minute ( amestecand ) au fost gata.

Am razuit branza cheddar si mi-am pregatit blatul de lucru.

Am presarat faina si am intins o foaie subtire de 3/ 4 milimetri grosime.

Am decupat cu ajutorul formei cerculetele ( puteti folosi o cana, clasic!).

Le-am uns cu sos, am presat branza cheddar, apoi pui, apoi iar cheddar, apoi ciupercile apoi, iar cheddar.

Cheddar-ul trebuie razuit fin, fin.

Le-am bagat la cuptorul incins 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-au rumenit frumos.

Pofta buna!