INGREDIENTE (o tava de chiftelute, aprox 20 buc)

350g peste (eu am folosit cod congelat, dar merge si cu dorada, pastrav, biban, salau)
350g cartof dulce
1 ceapa mica rosie
5 catei usturoi
2 oua
4 linguri pesmet (pentru bebelusii mai mici de 1 an puneti 2-3 linguri faina)
Piper, boia, patrunjel
Putin ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Curatam cartoful dulce si il taiem cubulete. La fel taiem si pestele dupa ce ne-am asigurat ca nu are oase si am indepartat pielea.

Curatam si ceapa si o taiem in bucati.

Punem pestele, cartoful, ceapa, usturoiul, ouale si condimentele in bolul unui maruntitor electric si mixam pana obtinem o pasta cat mai fina.

Scoatem pasta intr-un bol si o amestecam cu pesmetul.

Ne ungem mainile cu ulei si formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt. Mai ungem cu putin ulei chiftelutele daca dorim.

Coacem la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 40 de minute sau pana vedeti ca se rumenesc deasupra.

Foarte gustoase au iesit, iar Ovi a fost foarte incantat, pot spune ca la fel mult i-au placut ca preferatele lui, CHIFTELUTELE DE SOMON CU LEGUME 😊. Le-am servit cu CARTOFI PRAJITI LA CUPTOR.

*Chiftelutele in plus le-am congelat. Le voi decongela tot la cuptor.

Pofta mare!