INGREDIENTE ( 4 portii a 250 g aproximativ)
1 vanata medie
1 piept de pui
1 morcov
1 ceapa
1 radacina de patrunjel
1 lingura cu varf de masline Kalamata naturale fara samburi si nesarate
3- 4 linguri ulei de masline
4 rosii medii
2 lingurite de cimbru uscat
1/2 legatura de marar
1/4 legatura de patrunjel
MOD DE PREPARARE
Am taiat vanata cubulete mici.
Am pus puiul la fiert cat sa faca spuma si semi-crud l-am purtionat tot cubulete.
Rosia, ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, o lingura de ulei si 50 ml de apa le-am blenduit intens pana s-au facut sos. Rosiile evident fara pielita.
Am pus intr-o craticioara vinetele, puiul, sosul si maslinele fara samburi si taiate in 4.
Am adaugat inca 150-200 ml apa si am lasat la foc mic amestecat continuu.
Am pus cimbru si optional potriviti de gust si cu orice alte condimente doriti.
Cand a inceput sa fiarba, am stins focul, si am turnat intr-un vas de yena ( puteti folosi si o tava).
Am incorporat mararul tocat fin si am bagat la cuptor la foc mic pana a scazut aproape tot sosul, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Daca va place cu mai mult sos, opriti cand a scazut la jumatate.
Presarati patrunjel proaspat si serviti cu drag.
Pofta buna!