Chiar nu stiam cum sa numesc aceste delicii…Da! Delicii!!
Sunt simple de preparat, dar cu o aroma incredibil de placuta.
INGREDIENTE
50 g branza razuibila ( eu am folosit emmentaler, dar puteti inlocui…inclusiv cu CASCAVAL DE CASA)
125 g faina
1 ou
2 maini de baby spanac ( in jur de 2 maini zdravene)
50 g unt
1 lingura de lapte ( rece)
MOD DE PREPARARE
Am pus circa 500 ml apa la fiert.
Cand da in clocot am pus spanacul si l-am oparit 2-3 minute.
L-am trecut prin jet de apa rece si l-am taiat marunt, marunt.
Am batut oul cu laptele.
Separat am topit untul si l-am lasat la racit.
Am taiat cubulete mici branza ( o puteti si razui)
Am turnat peste ou branza, spanacul, faina in ploaie si untul.
Aluatul obtinut ( usor moale) l-am aranjat sub forma de tub lung de aprocimativ 12 cm si gros de circa 5.
L-am bagat la rece pentru o ora.
Am feliat 12 bucati de 1 cm si le-am modelat in palma sub forma de fursecuri.
Le-am intins pe hartie de copt si le-am bagat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20-25 minute.
Verificati dupa 15 minute.
Daca s-a rumenit partea de jos, intoarceti si mai lasati pana se rumenesc si pe partea nefacuta.
Propun servite calde….si cu iaurt sau sana!!
Pofta buna!
Au iestitt niste chestii tari de iri spargi capul cu ele!
Buna!
Nu stiu de ce ti-au iesit tari. Reteta a fost testata de mai multe mamici, doar feedback pozitiv am primit in acest sens. Poti vedea chiar si pozele pe pagina Flaveur de pe facebook, trimise direct de cele care au gatit turtitele.
Sa fie oare branza folosita?
Sau cuptorul…overcooking?
Buna. Crezi ca aceste turte as putea sa le coc si in tigaie? Multumesc!
Buna mami.
Cred ca am rezolvat deja pe facebook, nu?
Merg se pare si in tigaie 🙂