INGREDIENTE

1 mango
100 g faina alba de grau
40 g unt rece cu 65% grasime
1 lingura smantana cu 12% grasime sau mai grasa
1 varf cutit praf de copt bio
1 lingura apa
1 ou mic pentru uns
putina scortisoara Ceylon
1 lingurita zeama lamaie

MOD DE PREPARARE

Incorporam untul rece cu degetele in faina amestecata cu praful de copt pana obtinem o masa sfaramicioasa.

Adaugam lingura de smantana si framantam aluatul pana devine omogen.

Dam aluatul la congelator in folie pentru 10 minute. Intr-un castron punem lingura de apa, zeama de lamaie, siropul de artar si scortisoara.

Taiem mango felii si le amestecam cu siropul obtinut. Scoatem aluatul de la congelator si il intindem sub forma rotunda, apoi il asezam in tava pe hartie de copt.

Punem in mijloc feliile de mango si aducem marginile aluatului peste. Ungem cu ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 32 minute.

Pofta mare!

Puteti folosi si alte fructe!