INGREDIENTE
1 gutuie mica
2 mere potrivite ( eu am folosit golden)
80g unt moale
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 ou
135g faina alba de grau
180mL lapte
1/2 lingurita praf de copt bio
Un praf de scortisoara
MOD DE PREPARARE
Curatati de coaja fructele si taiati-le bucatele mici, pe care le gatiti la abur cateva minute pana se inmoaie putin, aproximativ 10 minute.
Intr-un bol mixati untul moale cu zaharul sau siropul, adaugati apoi oul, laptele, faina, praful de copt si praful de scortisoara si mixati pana ce compozitia devine omogena.
Ungeti cu unt forme ceramice individuale. Puneti 2-3 linguri de fructe pe fundul vasului apoi turnati compozitia peste ele. Puteti utiliza si o singura forma mai mare.
Bagati formele in cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana se rumenesc bine deasupra.
Pofta buna!