Am inceput deja sa caut…reteta perfecta pentru cutia cu fursecuri de Craciun…si nu numai.
Pana in prezent acestia ocupa locul 1.
I-am facut de 3 ori pana sa ii postez. Sunt deliciosi, pufosi, se fac rapid… ce sa mai: sunt perfecti!
INGREDIENTE
75 g unt
175 g faina ( eu am folosit integrala, dar puteti inlocui)
1 ou
1 lingura de merisoare ( puteti inlocui cu stafide sau lasa fara)
1 lingura plina de carob
1 lingura rasa de zahar brut (optional)
1/2 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie (optional)
1 lingurita zeama de portocala pentru aroma ( am facut si fara…ambele optiuni sunt perfecte)
MOD DE PREPARARE
Untul la temperatura camerei se amesteca cu toate ingredientele pe rand.
Mentionez ca merisoarele le-am tocat marunt, nehidratate.
Am format o „bila” cu textura ca de unt, modelabila.
Am bagat-o in folie alimentara la frigider.
Minimul este 1 ora…dar va spun un secret cand aveti copil mic faceti seara dupa ce culcati copilul aluatul si dimineta in 15 minute sunt gata biscuitii, si calzi.
Intindeti foaia de 0.5 cm grosime, decupati si puneti biscuitii pe hartie de copt in tava.
La 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, incins, fix 10 minute bagata tava.
Mai mult…se intaresc.
Miros divin!!
Pofta buna!