Stiu ca exista multe creme cu aceasta denumire, mai mult sau mai putin raw-vegane.
Insa nu stiam exact cum sa o numesc, si cum textura si gustul de alune m-au dus cu gandul la…Nutella…asa i-a ramas numele!

INGREDIENTE

2 linguri alune crude de padure macinate fin
25 g unt minim 65% grasime
3 linguri lapte de vaca 3.5% grasime – sau lapte vegetal
200 g mascarpone
2 linguri carob
1 lingura de miere sau sirop de artar (optional)

 

MOD DE PREPARARE

Am pus untul si carobul in lapte la foc mic si le-am lasat la topit, amestecand continuu, pentru a obtine o textura uniforma de „ciocolata”.

Am lasat compozitia obtinuta la racit.

Am frecat mascarpone cu mierea si alunele.

Cand s-a racit compozitia cu unt o incorporam peste mascarpone.

Crema obtinuta recomand sa fie pastrata in recipient ermetic, la frigider, nu mai mult de 48h.

Daca doriti un gust mai dulce sau mai proeminent de alune adaugati extra dupa prefetinte.

Daca utilizati crema in preparate fara utilizare termica puteti pune miere, altfel inlocuiti indulcitorul.

Cu pasta de curmale culoarea o sa fie foarte inchisa, mai spre original.

Va asigur ca este delicioasa!!

Dupa ce o scoateti de la frigider, recomand sa o lasati la inmuiat pret de 15 minute, sa fie mai tartinabila.

Pofta buna!