INGREDIENTE
100g spanac congelat
150g branza de casa sau ricotta
130g faina alba de grau
2 oua
125g iaurt natur
50ml ulei de masline
1 si ½ lingurita praf de copt
MOD DE PREPARARE
Puneti spanacul in apa fiarta sa se dezghete, apoi intr-o strecuratoare la scurs. Presati-l sa se elimene toata apa.
Daca nu este deja tocat, il tocati marunt sau il bagati la robot.
Intr-un bol am mixat ouale, iaurtul, uleiul, praful de copt si branza, apoi am adaugat si faina.
La sfarsit adaugati si spanacul si omogenizati bine.
Puneti compozitie in forme de briose si bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc frumos, aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!
8una seara. Merge daca pun doar galbenus? bebe 10 luni
Cred ca ar merge, probabil vor iesi putin mai moi. As recomanda 3 galbenusuri.
multumesc frumos. craciun fericit:*
Bună ziua,as putea sa folosesc branza ricotta?!
da
Spanacul fiert in prealabil?
am folosit spanac congelat pe care doar l-am dezghetat in apa fierbinte. Daca aveti spanac proaspat, il opariti 2 minute.
Multumesc.150 g branzica casa din cati ml lapte se obtine?
am folosit o branza cumparata, insa cu textura identica ca cea de casa.
De la cate luni se poate oferi? Bebe 8 luni le.am dat pe toate separat dar nu am dat inca briose.
dupa 1 an
Pot să pun mozzarela in loc de brânză? Nu am momentan in casa.
nu prea, pentru ca mozzarella se topeste si nu stiu rezultatul.
Oare.merge cu telemea? Nu am branzica si nici din ce s-o fac 🙁
da, dar nu pentru copil daca este sarata!
La reteta am mai adăugat partea verde de la o ceapa verde . F bune au ieșit bebe 1 an și 4 luni.
ma bucur tare!
Ioana, din 300 ml lapte, din cate stiu se obtin 150 g de branza de casa