M-am gandit sa fac ceva bun pentru toata familia, sa fie cu sos si din carne de curcan.
Dar dupa preferinte puteti face din pui sau vita
INGREDIENTE
300-350 g piept de curcan
2 felii de paine
50 ml lapte
1 ou putin patrunjel si marar
3 rosii
1 ardei kapia
2 cepe mici
2 catei de usturoi
1 morcov
putin ulei de masline
mirodenii dupa preferinte: piper, cimbru, busuioc etc sau fara nimic
MOD DE PREPARARE
Am bagat in blender pieptul de pui si l-am maruntit. Puteti folosi si maruntitorul electric.
Am tocat fin, fin 1 ceapa, 1 catel de usturoi si verdeata.
Am inmuiat in lapte cald painea.
Apoi am amestecat-o ( dupa ce a absorbit tot laptele), cu oul, carnea, si tot ce am maruntit anterior.
Am format in palmele unse cu ulei bilute pe care le-am pus in tava pe hartie de copt.
Le-am lasat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie circa 10-12 minute, pe fiecare parte.
Intre timp am pus in blender rosiile fara pielita, ardeiul, ceapa si usturoiul.
In acest pas puteti adauga si mirodenii.
Sosul obtinut l-am turnat intr-un vas in care am asezat ca pe soldatei chiftelutele proaspat scoate din cuptor.
Am bagat din nou la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie circa 25-30 minute.
Se pot servi simple sau cu diferite tipuri de piure.
Pofta buna!
Salut. Nu zice cand si cum ai pus morcov up 🙂
Multumesc de atentionare. La sos 🙂
„Am bagat la foc mediu circa 25-30 minute.” – pe aragaz sau in cuptor ?
La cuptor 🙂
Morcovul unde a fost folosit?
la sos