Era o dupa amiaza friguroasa ce ne purta cu gandul doar la un desert bun, lapte cald si o patura pufoasa.
Mi-am propus pana se trezeste piticul sa ii fac o BUDINCA DE VANILIE sa il surprind.
Zis si facut.
Cat el statea la caldurica eu faceam o poveste in jurul desertului ( ii place sa ii spun cate il luna si-n stele).
Si cat se racorea budinca, vad albusurile stand…degeaba.
Hmm…des patesc sa nu stiu ce sa fac cu ele in afara de…omleta!
Ce ar fi sa fac o altfel de CLATITA FRUCTATA.
Ceva si mai simplu si rapid.
In 5 minute era la cuptor …
Sa va spun si cum:
INGREDIENTE (o portie generoasa)
2 albusuri
2 linguri potrivite de faina
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingurita de unt
6-7 capsuni ( direct din congelator am pus eu)
1 banana
MOD DE PREPARARE
Am feliat banana si am uns forma cu unt ( 20/10 cm).
Am alternat capsunile intregi cu feliile de banana pe tot fundul vasului.
Am batut spuma albusul si apoi usor cu o lingura ( sau spatula) am presarat bland faina cu praful de copt, ca o ninsoare…
Am amestecat incet, incet de jos in sus, pana a iesit un aluat usor aerat dar lipicios.
L-am pus cu lingura pe alocuri intinzand cat de cat aluatul ( nu va faceti probleme, el creste si umple forma, important este sa fie cat de cat intins).
L-am bagat circa 25 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Lasati sa se raceasca, si cu ajutorul unei lingurite desprindeti marginea inainte de a rasturna.
La trezire am servit fructele invelite in aluat atat simple…dar si cu budinca.
V-am cucerit si pe voi?
Pofta buna!