INGREDIENTE
Carne de pui (am pus şi piept şi pulpă superioară)
Foi de viţă de vie (congelate, am folosit eu)
2 cubuleţe de pastă de aguridă congelată
Orez (în funcţie de cantitatea de carne, se pun 100 g orez la 1 kg de carne)
Ceapă (după preferinţe, cu cât este ceapă mai multă cu atât sunt mai dulci)
Condimente după gust: cimbru, boia dulce, foaie de dafin, mărar prospăt.
Bulion făcut în casă
MOD DE PREPARARE
Am tocat carnea şi am amestecat împreună cu condimentele (se pot adăuga/scoate după gust), ceapa tocată mărunt şi orezul.
Am împăturit sarmalele în foile de viţă de vie şi le-am pus într-o formă de ceramică.
Am pus peste ele apă, bulion şi o foaie de dafin şi am introdus la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie. Spre final am adăugat cele două cuburi de pastă de aguridă congelată).
La final am adăugat mărar proaspăt şi am servit cu mămăligă!
Poftă bună!