INGREDIENTE (5-6 portii)

400g soia boabe BIO nedecorticate
2 cepe
1 ardei gras rosu mare
1 pastarnac
2 morcovi mari
Patrunjel uscat (sau proaspat)
200mL sos de rosii
2 linguri bulion
4 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Lasam soia la hidratat in apa simpla la temperatura camerei pentru minimum 12h. Se poate lasa pana la 48h dar schimbati apa cam la 8 ore.
Fierbem soia o ora jumatate. Boabele oricum vor ramane tari, nu vor fi moi ca fasolea alba.

Punem boabele de soia intr-o strecuratoare.

Legumele tocate marunt la robot sau date pe razatoare le punem la inabusit in apa cu ulei de masline. Adaugam apa din cand in cand pana se inmoaie si sunt gatite. Adaugam si sosul de rosii, bulionul si putina apa si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Peste sosul de legume adaugam soia fiarta, patrunjelul tocat si amestecam. Mai lasam pe foc 3 minute.

Delicios! Pofta buna!

Practic se gateste ca si o IAHNIE DE FASOLE.