INGREDIENTE
Aluat tarta:
250 g faina
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
100 g unt
1 ou
Umplutura:
3 mere mari
1 ou si un galbenus
30 g faina alba de grau
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
250 ml lapte
zeama de la jumatate lamaie
1 lingurita pudra vanilie
1 lingurita gris
MOD DE PREPARARE
Se pune intr-un castron faina, untul cubulete( scos cu 1/2 de ora mai repede, din frigider), oul si zaharul.
Se amesteca rapid cu mana pana devine o coca destul de tare.
Coca se da la frigider pentru max. 30 de minute.
Pentru umplutura, se freaca cu mixerul oul si galbenusul, impreuna cu zaharul pana devine o crema. Apoi se adauga faina in ploaie, zeama de lamaie, vanilia si laptele putin cate putin.
Se scoate aluatul din frigider si intinde in forma de cerc, cu ajutorul sucitorului.
Se aseaza aluatul intr- o tava pentru tarta, se acopera cu aluat si peretii tavii. Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se presara o lingurita de gris.
Merele se curata de coaja, se taie in doua, se scoate cotorul si se taie feliute.
Peste aluat se aseaza merele in forma de floare si se toarna compozitia de lapte.
Se presara deasupra putin zahar brut si se da la cuptor pentru aproximativ 40 min, sau pana se rumeneste frumos, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie
Pofta buna!