INGREDIENTE (1 portie generoasa)
2 linguri couscous
1 ou
4 linguri iaurt
1 lingura pasta de stafide
2 nectarine
unt pentru uns
MOD DE PREPARARE
Se pregateste couscous-ul conform instructiunilor de pe pachet.
Eu am fiert 6 linguri apa, am pus peste 2 linguri de cous cous, am acoperit si am lasat 10 minute.
In timpul acesta am curatat nectarinele de coaja si am tocat-o bucatele mici.
Am batut un ou si l-am amestecat cu iaurtul, pasta de stafide si couscous.
Am uns cu unt un vas ceramic cu diametrul de 12 cm si am pus amestecul de ou, iar deasupra bucatile de nectarina.
Am dat la cuptorul incins si am lasat pana s-a rumenit, aproximativ 40 de minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Alte precizari
Textura budincii este umeda si moale.
Putem inlocui iaurtul cu altceva?
nu 🙂
Se poate omite pasta de stafide? Sau se poate inlocui cu altceva?
se poate omite dar nu va mai fi asa dulce
Buna!
Ce fel de cus-cus folosiți? Există și acel cus-cus mai mare, că un bob, sau acela mic și din…? Daca se poate sa ne spuneți si marca?
couscous-ul din grau dur este unul singur! Cel care are textura mai mare este denumit gresit couscous pentru ca sunt de fapt paste dimensiune mica!
Bună ziua!
Se pot folosi și alte fructe (banană, afine, măr, etc)?
da