INGREDIENTE
3 oua
375 ml lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
10 prune uscate
O lingura stafide
½ lingurita pudra de vanilie (optional)
1 lingura zahar sau sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
90g faina alba de grau tip 000 sau t45
Unt pentru uns vasul sau ulei de cocos
MOD DE PREPARARE
Puneti prunele si stafidele la hidratat in apa pentru aproximativ o ora.
Intr-un bol bateti cu un tel, ouale si zaharul (sau siropul), apoi adaugati laptele si vanilia.
In alt bol puneti faina, peste care turnati putin cate putin compozitia cu laptele, amestecand cu un tel. Compozitia va fi una lichida.
Ungeti un vas de yena (sau ceramic) cu unt si tunati compozitia, apoi presati prune si stafide.
Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 1h.
Compozitia se va umfla putin in cuptor, dar apoi se va lasa cand o veti scoate.
Pofta buna!
*Vasul meu a avut lungimea de aproximativ 20cm.
*Puteti folosi doar stafide sau alte fructe uscate.