INGREDIENTE (2-3 portii)

3 legaturi loboda rosie (legaturi mici)
3 fire ceapa verde
2 linguri orez (hidratat)
1 ou
¼ morcov
1 felie mica de telina
Leustean verde
Ulei de masline – 2 linguri
Zeama de lamaie – optional

MOD DE PREPARARE

Am pus la inabusit in putina apa cu ulei morcovul, telina si ceapa, tocate.

Am adaugat apa mai multa si cand a clocotit am pus loboda, taiata fideluta.

In scurt timp am pus si orezul. Acesta fierbe destul de repede, fiind hidratat, dar si loboda, fiind cruda.

Cand ciorba era aproape gata, am batut oul intr-un castron cu cateva linguri de ciorba, iar cand am turnat amestecul in vasul de pe foc am batut putin, usor, cat sa se amestece oul.

Am mai lasat aproximativ 5 minute, am pus leusteanul si am stins focul.

Am acoperit cu un capac pentru cateva minute.

Am servit cu zeama de lamaie.