INGREDIENTE
550g faina alba de grau tip 000
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 pliculet drojdie uscata (7g)
5 linguri ulei de masline
2 galbenusuri + 1 ou pentru uns
300ml apa calduta
Gem
MOD DE PREPARARE
Puneti apa calduta intr-un bol impreuna cu zaharul, drojdia, uleiul si galbenusurile si amestecati pana se topeste zaharul. Adaugati apoi faina si framantati pana obtineti un aluat nelipicios si ferm.
Cantitatea de faina poate diferi in functie de tipul acesteia. Acoperiti vasul si lasati la crescut in loc caldut pentru aproximativ 1 ora.
Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnati pe blatul de lucru pe care ati pudrat faina.
Intindeti aluatul in forma de cerc (cu diametrul de aproximativ 40cm) apoi impartit in 10 triunghiuri.
Puneti o lingurita de gem la baza fiecarui triunghi si rulati usor.
Nu puneti mult gem pentru ca va curge din cornuri si se va arde.
Puneti cornurile in tava pe hartie de copt si lasati-le in repaus 20 de minute, dupa care le ungeti cu ou batut.
Bagati cornurile in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute.
Au iesit pufoase si delicioase!
Pofta buna!
As vrea sa folosesc drojdie proaspata. Stiti cumva care e echivalentul?
25g
Se poate ca faina 650 sa intre mai mult decât cea 000?
sincer nu stiu. Am scris in reteta ca poate diferi cantitatea de faina +/-
Aluatul cat de gros trebui sa fie intins??
am scris- trebuie sa fie un cerc cu diametrul de 40cm
Din acasa cantitatea ies doar 10 cornuri?
mie asa mi-au iesit!!
Delicioase! Multumesc pentru inspiratie! Le-am savurat de la mic la mare.
Sunt deliciose si usor de facut !!! Multumesc de reteta
In gem se poate pune, nucă măcinată, sa nu curgă. O sa incercam su noi reteta. Multumim!
Care este drojdia uscată?
intrebati de ea la magazin
se poate pune dar tot va curge.
Cum aflu ca cuptorul la aragaz are temperatura de 180°C?
Mă pregătesc să le fac, dar am o nelămurire cu cuptorul din aragaz… nu stiu cat sa il las pentru a obtine 180°C? Mă puteti ajuta?
La bebelusi de la ce vârsta se poate da ?
dupa 1 an
nu va pot ajuta pentru ca eu am cuptor electric. Stiu ca unele pe gaz au niste treptate, dar nu le cunosc.
nu prea aveti cum din pacate. Trebuie sa va raportati la ce ati mai gatit pana acum. Cred ca cel mai bine e sa fie foc mediu, nivelul de sus.
Pot inlocui drojdia cu praful de copt?
nu
Pot înlocui apa cu lapte
da
Am facut exact dupa reteta si chiar au iesit foarte bune si pufoase! ca sa nu curga mai bine umpleti-le cu altceva de genu nuca, rahat,stafide,finetti etc. Multumesc ptr. reteta.
Aluatul este foarte pufos. Am pus lapte in loc de apa si le am umplut cu branza dulce. Au iesit delicioase.
Pot sa pun drojdie proaspata in loc de uscata? Ca doar din asta am in casa.
da, 25 de grame
Dacă vreau sa fac dintr-un kg de făină, dublez și cantitățile de ingrediente corect?
Nu! Dublati la 1kg100g! Altfel va iesi prea moale aluatul.
Dacă nu am sirop de arțar și pun zahar brun, care este cantitatea, tot 1 lingura?
dvs decideti cantitatea de zahar in functie de preferinte.