Un desert de sezon fara zahar!
INGREDIENTE (1-2 portii)
2 oua
1/2 banana mica
1 lingura cu varf de faina de grau tip 000
12 capsuni medii
unt pentru uns vasul sau ulei de cocos
MOD DE PREPARARE
Am separat ouăle si am pasat cu furculita banana si 10 capsuni. Fructele le-am amestecat cu galbenusurile, am amestecat bine si am presarat faina in ploaie. Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat si pe ele usor.
Am uns cu unt o forma pt cuptor si am pus compozitia, am tăiat mărunt cele 2 capsuni rămase si le-am presărat pe deasupra.
Am copt la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit, aproximativ 30 de minute.
A iesit umed si acrisor, dar bubulina a mancat jumatate.
Pofta buna!
Alte precizari
Se poate adauga o lingura de zahar in albusuri sau alt indulcitor dupa preferinte daca sunt capsunile acrisoare.
banana trebuie taiata felii
Cand se pune faina?
Am pasat cu furculița si banana si capsunile si am amestecat cu galbenusurile.