INGREDIENTE (4 portii)

200g smantana (am folosit cu 12% grasime)
150mL lapte
1 lingurita rasa agar agar (nu se poate omite si nici inlocui cu altceva)
o lingura zahar sau sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
300g capsuni proaspete (dar merge si cu capsuni congelate daca le dezghetati inainte)

MOD DE PREPARARE

Punem capsunile impreuna cu smantana in bolul unui blender si mixam pentru 10 secunde. Le lasam in blender si ne ocupam de lapte.

Intr-o craticioara punem la foc mic laptele, agarul si zaharul, amestecand cu un tel. In momentul in care laptele incepe sa fiarba oprim focul. Lasam sa se raceasca 2 minute apoi il turnam in vasul blenderului peste capsuni.

Mixam din nou totul pentru 20 de secunde.

Turnam compozitia in pahare sau cupe pe care apoi le bagam la frigider pentru 2 ore sa se intareasca putin.

Nemaipomenit de bun! Pofta mare!