INGREDIENTE

Pentru BLAT
200 g biscuiti de casa (puteți folosi orice biscuiti care se sfărâmă: biscuiti fragezi, limbi de pisica, biscuiti simpli cu unt, biscuiti digestivi etc)
80 g unt (topit și răcorit)
1 lingura buna de carob

Pentru CREMA
Am făcut jumătate din compozitia de CREMA DE VANILIE, adică din 250 ml lapte

Pentru JELEU
300 g căpșune congelate
1 pahar mic cu apa
îndulcitor dacă este cazul
agar (1-2 lingurițe – respectați Instrucțiunile de pe ambalaj)

MOD DE PREPARARE

BLATUL l-am făcut foarte usor. Am faramat bine biscuiții, am pus carobul și am amestecat, apoi am turnat untul topit și l-am incorporat cu o furculița.

Compozitia este ca un nisip ud. Am răsturnat intr-o tava de tarta cu diametru de 20 de cm (detașabilă) și am nivelat usor compozitia inclusiv pe margini făcând-o cât mai uniform. Am dat la frigider ca sa se întărească.

Între timp am făcut CREMA și am lăsat-o deoparte sa se raceasca (cu folie deasupra – vezi reteta de pe site)

Când crema aproape s-a racit, am făcut repede JELEUL. Am pus capsunele intr-o oala mică pe foc împreuna cu apa. Am lăsat doar cât sa se dezghețe fructele.

Am blendat, am strecurat. Trebuie sa obtineți 400 ml de lichid. Când strecurați, faceți asta direct intr-o cana gradată.

Dacă mai e nevoie, completați cu apa pana la 400 ml. Am răsturnat compozitia înapoi in oala, am pus agarul, am amestecat bine, am pus la fiert și când a început sa fiarbă am mai lăsat 1-2 minute și am stins focul. Am lăsat la racit.

Mai amestecați in el din când in când. Aveți grija sa nu se închege de tot pentru ca altfel nu mai puteți turna peste tarta.

Când jeleul s-a racit, am pus 4-5 linguri din el in crema și am amestecat puțin.

Sa trecem la ASAMBLAT

Am scos TARTA din forma (am pus-o pe un suport mai mic decât tava și am împins usor de marginile tăvii). Apoi am transferat-o pe o farfurie mare/ platou (cu tot cu fundul tavii). Am pus crema și am nivelat, apoi jeleul și l-am întins. Am ornat cu fructe și gata, la frigider pana la servire.

Excelenta!

De departe este cea mai buna TARTA mâncata de mine vreodată. Blat crocant, crema moale, aromata și fina și jeleu dulce acrișor. Ce poate fi mai bun de atat?

* Daca nu aveți tava de tarta cu fund detașabil, faceți intr-o forma de tort detașabilă și aveți grija când desfaceți pereții formei.

* Puteti face in loc de blat de biscuiti, un blat simplu de TARTA. Găsiți retete pe FLAVEUR.

Pofta buna!