INGREDIENTE BISCUITI FOARTE FRAGEZI FLAVEUR
200g unt moale (la temperatura camerei) – am folosit cu 65% grasime
2 galbenusuri
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
240g faina alba de grau tip000
1 lingurita pudra de vanilie (optional)
1 lingura pudra de carob (optional)
MOD DE PREPARARE BISCUITI FOARTE FRAGEZI FLAVEUR
Frecam foarte bine untul moale cu zaharul (sau siropul) si vanilia adaugand galbenusurile pe rand si omogenizam.
Integram si faina putin cate putin pana obtinem o crema foarte groasa. Am folosit o lingura de lemn. In jumatate de compozitie am pus o lingura de carob.
Formam biscuiti folosind un pistol special pentru biscuiti sau un pos. Puteti folosi si o punga careia ii taiati coltul.
Daca folositi pistol atunci puneti biscuitii direct in tava.
Daca folositi pos, puteti tapeta tava cu hartie de copt.
Coacem biscuitii aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Au iesit atat de fragezi incat se topesc in gura. Sunt cei mai buni biscuiti pe care i-am facut pana acum.
Pofta buna!
Multumesc mamicii Ramo Ramona pentru inspiratie! Foarte fragezi inseamna foarte fragezi adica aproape ca se rupa in mana.
Delicios! De la ce virsta se poate aceasta reteta?
A făcut cineva biscuiți fara zahar și fără vanelie? Cum sunt?
dupa 1 an
Am alergat azi ca nebuna. Am răni la picioare ca sa caut pudră de vanilie. Ajunsă acasă fericita. Ma pun sa ma uit la rețea sa ma pregătesc de treaba. Și ce vad? Se dau după 1 an. Nici fără zahăr nu ii pot da unui bebe de 10 luni jumate? Oricum nu vroiam sa pun
nu consider ca la 10 luni copilul are nevoie de acesti biscuiti. Decizia va apartine.
Se poate si fara pudra de vanilie? Schimba textura? As putea sa inlocuiesc cu altceva? Ms
se poate
Buna Cristina. Am făcut și eu biscuiti dar am avut numai peripeții:(
1) aluatul a iesit foarte tare; am fost nevoită sa adaug putin lapte ca sa îl pot pune in pos. Noroc ca am avut pos , cu punga nu aveam nici o șansa.
2)când i-am pus in cuptor a iesit tot untul din ei și s-a topit in tava. Bălteau in unt☹️
Am respectat reteta cu singura diferența ca am folosit făina integrala.
Oare ce am greșit? Vreau sa ii mai fac și alta data pentru Ca se fac usor și rapid . De aceea am pus întrebările. Multumesc
da, iese putin unt din ei cand sunt in cuptor, dar faptul ca ai inlocuit faina inseamna ca ai modificat reteta si automat necesita alte cantitati.
Buna.Cristina este un anume tip de faina?care trebie folosit la biscuiti?
faina alba de grau
Buna ziua!Merge folosit extractul de vanilie in locul pudrei?
pentru copii este mai ok pudra.
Pot face această rețetă fără zahăr și să îi dau și la bebe de 7 luni jumate ?:)
biscuitii ii introducem dupa 1 an la gustare. Pana atunci nu are nevoie de biscuiti ci de mese nutritive!
Bună seara. Oare mai ies buni biscuiții dc folosesc faina de mei? Sau faina integrala? Mulțumesc
nu, pentru ca trebuie schimba cantitatea si nu stiu sa va spun :).
Mulțumesc pentru această rețetă , au foste foarte buni biscuiți .
Bebe 10 luni a gustat un pic și a adorat .
Se poate congela acest aluat si folosi la nevoie?
nu am probat sa vad cum se comporta dupa decongelare
Pasta de vanilie e ok in loc de pudra?
cred ca da
Cat timp se pot pastra acesti biscuiti ?
3-4 zile