Am pregatit o noua si savuroasa reteta cu puiul Poulet jaune Fermier d’Auvergne, si anume buzunarase cu pate de pui!

Folosesc cu drag Poulet jaune de la Edenia in retetele Flaveur cu pui pentru gustul sau extraordinar si inconfundabil de pui de tara!

Poulet jaune are o greutate de 1.5 kg iar pentru aceasta reteta se foloseste doar pieptul din acest pui, astfel cu restul puiului puteti gati si alte retete savuroase cu Poulet jaune: www.flaveur.ro/pui-edenia/.

INGREDIENTE

Pentru pate:
1 piept de pui de la Poulet jaune
1 fir usturoi verde (sau 2 catei usturoi)
3 fire ceapa verde (sau o ceapa mica)
150g iaurt
1 morcov mic
o lingurita boia dulce de ardei
nucsoara

Pentru buzunarase
250g gris
100g faina alba de grau
7g drojdie uscata
200mL apa

MOD DE PREPARARE

Dezosam pieptul de pui si il punem la fiert, fara piele, pentru 40 de minute. Taiem pieptul de pui in bucati si il mixam la maruntitorul electric impreuna cu celelalte ingrediente. Daca nu avem maruntitor, vom toca marunt ingredientele cu cutitul sau le vom da prin masina de tocat.

Pentru buzunarase vom amesteca toate ingredientele. Obtinem un aluat usor lipicios pe care il vom intinde intr-o foaie de 2cm in forma de dreptunghi pe blatul pe care am presarat putin gris. Impartim dreptunghiul in 2 pe lungime apoi decupam triunghiuri. Acoperim triunghiurile cu un servet curat si lasam aluatul sa creasca pentru 45 de minute.

Coacem buzunarasele in tigaie la foc mic, cu capacul pus, pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Lasam buzunarasele sa se raceasca si le crestam usor. Umplem buzunarasele cu pate de pui si servim.

Delicios! Pofta mare!

Recomand puii Poulet jaune de la Edenia pentru ca sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratatmente cu antibiotice.

Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.

Va invit cu drag sa folositi cu toata increderea puii Poulet Jaune in preparatele Flaveur!