INGREDIENTE
1 măr mare
1 cană fulgi de ovăz
1/2 cană de lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
1 ou
2-3 linguri de stafide (hidratate în prealabil)
2 linguri nucă măcinată
2 linguri de unt sau ulei de cocos
un praf scorțișoară Ceylon
1/2 lingurita pudra de vanilie – optional
MOD DE PREPARARE
Am măcinat fulgii de ovăz cu ajutorul robotului de bucătărie.
Am curățat mărul de coajă, l-am tăiat bucăți și l-am mărunțit și pe acesta în robotul de bucătărie.
Am topit untul și l-am lăsat să se răcească, apoi am amestecat toate ingredientele.
Am uns vasul cu unt, am turnat compoziția în el și am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute.
Alte precizari
Interiorul budincii este ușor umed.
Se pot folosii direct tarate de ovăz?
nu. Taratele nu sunt recomandate pt copii. Copiii trebuie sa manance cereala intreaga.