INGREDIENTE (o portie)

2 ciuperci mari
1 ou
1 lingura smantana min 12% grasime
1 lingura faina alba de grau
Aproximativ 50g mozzarella in zer (scursa)
3 catei usturoi
2-3 fire patrunjel verde
Ulei de masline – o lingura
Unt pentru tapetat vasul sau ulei de masline

 

MOD DE PREPARARE

Am curatat, spalat si taiat ciupercile in bucatele nu foarte mici.

Le-am pus la inabusit in apa cu ulei si cateii de usturoi tocati. Cand s-au inmuiat si erau aproape gatite, am adaugat patrunjelul tocat.

Le-am pus la scurs si le-am si presat usor, ca sa iasa apa din ele.

Am batut oul si l-am amestecat cu mozzarella data pe razatoarea mare, smantana si faina, omogenizand cu un tel.

Am tapetat vasul cu unt si am pus ciupercile si compozitia peste ele. Vasul ramekin are 11cm diametru cu 5cm inaltime.

Am bagat la cuptorul la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit deasupra, aprox 40 de minute.

Pofta buna!