Astazi va propun sa gatim impreuna budinca de iaurt cu visine! Este super gustoasa si este perfecta pentru micul dejun, pentru gustare sau pentru cina!

Am folosit visinele fara samburi de la Edenia si va recomand cu drag sa le incercati si voi!

Visinele Edenia sunt pline de antioxidanti, vitamina C si antocianine, acele fitochimicale care au un bun efect antiinflamator, incurajand circulatia sangelui si contribuind la echilibrarea sistemului nervos.

Visinele Edenia sunt 100% proaspete si provin din soiurile cele mai bune, sunt alese, spalate, curatate de samburi, sortate si congelate rapid.

INGREDIENTE

500g iaurt natur
200g visine de la Edenia
70g gris
4 oua
2 linguri zahar sau sirop de artar (optional 1an+)
Unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Lasam visinele sa se decongeleze intr-o strecuratoare la temperatura camerei pentru 2-3 ore.

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma.

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam iaurtul si grisul si mixam pana se integreaza. Lasam compozitia in repaus pentru 30 de minute sa se umfle grisul.

Dupa 30 de minute integram si albusurile spuma amestecand usor cu miscari largi folosind o spatula.

Ungem un vas ceramic sau yena de marime medie cu unt si varsam compozitia. Deasupra repartizam in mod uniform visinele decongelate.

Bagam la cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 45 de minute sau pana este bine rumenita.

Calda va fi moale si o vom putea servi cu lingurita, iar daca o dorim mai tare atunci dupa racire o bagam la frigider pentru 2 ore.

Pofta mare!

Fructele Edenia provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.

Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.

Vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat, fructele Edenia iti dau idei pentru orice preparat si doar imaginatia este limita!

Va invit sa folositi cu incredere fructele Edenia in preparatele Flaveur!