INGREDIENTE (3-4 portii)

500g ciuperci proaspete Champignon
5 ciocanele de pui
1 ceapa
2-3 linguri sos de rosii (am avut un sos de rosii asemanator cu bulionul, facut cu ardei gogosar, in casa)
3-4 catei usturoi
Patrunjel verde
Condimente dupa preferinte (eu am folosit boia dulce, rozmarin)
1 lingurita ulei de masline

 

MOD DE PREPARARE

Am pus ciocanelele la fiert in apa rece. Cand s-a ridicat spuma, le-am clatit cu un jet de apa si le-am pus inapoi la fiert, in alta apa, calda. Le-am lasat pe foc pana cand au fost aproape gata si le-am scos pe o farfurie, sa se raceasca putin.

Ciupercile le-am curatat, le-am spalat si le-am feliat intre timp, iar ceapa am tocat-o marunt.

Am desfacut carnea de pe oase si am maruntit-o la cutit, asa cum se vede.

Am pus la inabusit totul, carnea, ciupercile, ceapa, in putina apa cu ulei de masline.

Ciupercile isi lasa si ele apa, dar se completeaza de cate ori aceasta scade, pentru a evita sa se prajeasca preparatul.

Am gustat carnea si ciupecile si cand acestea au fost gatite bine am adaugat sosul de rosii si usturoiul tocat si am lasat sa mai fiarba cateva minute.

La final am pus condimentele si patrunjelul verde. Servim cu un piure de legume!

Pofta buna!