INGREDIENTE
1 ou de gaina
2-3 linguri seminte de floarea soarelui (crude , necoapte, nesarate)
3 lingurite seminte de susan
3 lingurite seminte de in
50g cascaval
Aproximativ 100g faina alba de grau (tip 650 am folosit)
30g unt topit si racit (82% grasime)
MOD DE PREPARARE
Semintele de in, susan si floarea soarelui le-am macinat.
Am dat cascavalul pe razatoarea mica si l-am amestecat cu oul, semintele, untul si la final faina. Am lasat aluatul la frigider pentru aproape o ora, in folie alimentara.
Am scos aluatul si l-am intins.
Am taiat biscuitii si i-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.
I-am intepat cu furculita si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana cand biscuitii au devenit usor rumeni, aprox 20 de minute.
Pofta buna!
*semintele, untul si cascavalul fiind foarte grase, au facut ca surplusul de grasime sa iasa la copt; cand i-am scos, i-am asezat pe un prosop de hartie pentru cateva minute.
Par foarte simplu de facut si totodata hranitori. Imi salvez reteta. Azi am făcut biscuitii 100 cu niste completări de ingrediente (1 lg. fulgi cocos, 1 lgt. seminte cânepă, 1 lgt. miere) bebe 1 an si 4 luni.