INGREDIENTE

Strat biscuiti – BISCUITI PENTRU CHEESECAKE – click pe numele retetei.

Strat branza:
400g branza proaspata de vaci. Exact asa am gasit la magazin, ambalata la pahar. Se poate folosi si branza de casa sau ricotta sau orice branza cremoasa.
2 oua
1 lingura plina faina alba de grau
1 lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)

Strat fructe:
10 prune
2 mere
2 maini nuci maruntite
o lingura de zahar optional sau in functie de preferinte
4g agar-agar

MOD DE PREPARARE

Dupa ce preparam biscuitii pentru cheesecake ii macinam la tocatorul electric sau chiar cu mana fiind foarte sfaramiciosi.

Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 26cm. Eu am folosit o forma de tort. Punem biscuitii macinati in tava, distribuim in mod uniform si presam cu mana foarte bine.

Acum preparam stratul de branza. Punem toate ingredientele intr-un bol si mixam cateva secunde pana se omogenizeaza. Turnam aceasta compozitie peste stratul de biscuiti si bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute.

In timpul in care se coace stratul de branza ne ocupam de stratul de fructe.
Curatam merele si le taiem cubulete.

Taiem si prunele cubulete.

Le punem pe foc intr-o craticioara cu un pahar mic de apa impreuna cu zaharul.

Lasam la fiarba la foc mic aproximativ 10 -13 minute pana scade putin apa si compozitia devine una cremoasa. (dupa 5 minute adaugam si nucile maruntite). Atunci adaugam agarul si mai lasam 2-3 minute sa fiarba.

Scoatem forma din cuptor si turnam deasupra stratului de branza copt, cel de fructe. Direct fierbinte.

Lasam prajitura sa se raceasca la temperatura camerei apoi o bagam la frigider sa se intareasca bine, aproximativ o ora. Eu am presat si fulgi de cocos deasupra!

Primul cheesecake pe care il fac si care a iesit neasteptat de gustos!