INGREDIENTE (3-4 portii)
300 g bame
Un ardei gras rosu
Un ardei gras galben
2 cepe
Bulion bebelusesc
2-3 catei de usturoi
O lingurita ulei de masline
Marar verde
O crenguta cimbru verde
O foaie de dafin
MOD DE PREPARARE
Am oparit bamele in apa cu o lingura de otet dupa ce am taiat cu grija codita sa nu le sparg si sa curga lichidul lipicios. Dupa ce se oparesc nu mai sunt lipicioase.
Am taiat bamele si le-am scos semintele (unele bame le-am taiat unele le-am lasat intregi).
Am taiat ceapa marunt peste care am adaugat uleiul si apa si am lasat sa se inmoaie bine; am adaugat ardeiul tocat marunt (copt in prealabil in cuptorul aragazului) si bamele, o frunza de dafin si o crenguta de cimbru verde. Spre sfarsit am adaugat bulion si usturoi pisat. Am presat marar dupa ce am oprit focul si am mancat cu pofta cu mamaliga!
Pofta buna!