INGREDIENTE

“BLATUL”
100 g biscuiti de casa maruntiti
30 g fulgi de cocos
30g unt

CREMA
2 galbenusuri
450 ml lapte de vaca 3.5% grasime
3 linguri faina alba
100 g mascarpone
2 linguri sirop de artar
1 lingurita pudra de vanilie (optional)

 

MOD DE PREPARARE

Intr-un vas, se amesteca galbenusurile, siropul de artar si vanilia, se adauga faina, se omogenizeaza si se toarna 200 ml lapte peste compozitia rezultata.

Restul de 250 ml lapte se incalzeste si cand este destul de fierbinte, se adauga crema in el. Se amesteca continuu, din momentul in care incepe sa faca basicute, pentru a nu se lipi de peretii vasului.

Dupa 10 minute, se lasa crema sa se raceasca, dar se acopera ca sa nu se formeze crusta deasupra. Se mai poate amesteca in ea, din cand in cand. Dupa racire, se va pune in crema si mascarpone, putin cate putin, mixand pana se incorporeaza bine.

Cat timp se raceste crema, se topeste untul intr-o cratita si se adauga fulgii de cocos, care se “prajesc” maxim 1 minut. Apoi, se ia cratita de pe foc si se adauga biscutii granulati. Se amesteca bine si se lasa la racit.

Pe o farfurie plata, se pun cateva linguri de biscuiti aromati cu fulgi de cocos si cu ajutorul unui bol se da forma rotunda desertului. In mijloc, se pune crema, o cantitate mai mica sau mai mare, dupa preferinte.

Pofta buna!