INGREDIENTE

2 oua mari
2 linguri de sirop de artar (*optional sau in functie de preferinte)
180 g faina alba de grau
½ cana lapte de vaca 3.5% grasime
½ cana ulei de masline nonextravirgin sau ulei de cocos
½ plic praf de copt bio
½ cana afine proaspete
½ cana zmeura proaspata
300 g iaurt grecesc/smantana
1 lingurita unt – pentru uns tava

 

MOD DE PREPARARE

Mixam albusurile spuma impreuna cu siropul de artar, pana ce bezeaua trece testul castronului intors (nu trebuie sa curga deloc). Adaugam apoi, galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare.

Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Adaugam apoi toate afinele si zmeura si amestecam usor cu spatula, cat sa se incorporeze bine in compozitie.

Turnam compozitia in tava unsa cu putin unt.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie, timp de 25-30 de minute.

Dupa ce s-a racit checul, putem turna peste, iaurtul/smantana.

Ideal ar fi sa-l introducem la frigider macar 1 ora.

Este delicios!

Pofta buna!