Este o reinterpretare a CHECULUI PUFOS CU CAROB SI MERISOARE  dar fara lactate.

INGREDIENTE

2 oua
120mL ulei de cocos (topit)
125mL lapte vegetal la alegere (am folosit de migdale)
200g faina
1 plic praf de copt bio (7g)
3 linguri carob +3 linguri lapte vegetal
Stafide si/sau merisoare 2-3 linguri
Zahar in functie de preferinte – am pus o lingura

MOD DE PREPARARE

Mixam foarte bine ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si laptele continuand sa mixam. Adaugam putin cate putin faina amestecata cu praful de copt si mixam pana se incorporeaza bine.

Luam jumatate din aceasta compozitie si o transferam in alt vas peste care adaugam carobul si cele 3 linguri de lapte si mixam. Trebuie sa rezulte o compozitie care nu curge.

In forma de chec punem compozitia natur, presaram stafide si merisoare asffel incat sa acoperim toata compozitia, apoi adaugam compozitia cu carob si nivelam.

Coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana trece testul scobitorii, aproximativ 35 de minute.

Delicios!

Pofta buna!