INGREDIENTE

80 g unt moale cu 65% grasime
zahar in functie de preferinta
1 varf cutit pudra vanilie – optional
3 galbenusuri
150 g de faina alba de grau cernuta
Umplutura gem de casa

MOD DE PREPARARE

Amestecam bine untul moale cu pudra de vanilie si zaharul pana cand acesta se topeste.

Adaugam galbenusurile unul cate unul. In final incorporam faina cernuta. Obtinem o coca moale pe care o lasam pentru 5 minute repaus cat preincalzim cuptorul la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Intindem coca pe blatul de lucru si decupam paleurile cu o forma rotunda (eu am folosit un pahar). Punem paleurile in tava pe hartie de copt. Pe cateva dintre ele am trasat linii cu o furculita inmuiata in carob cu lapte. Coacem la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 14 minute.

Scoatem fursecurile si le racim, apoi le lipim doua cate doua cu gemul dorit. Le dam la rece pentru a se inmuia.

Pofta buna!