Pentru ca sufleul Juju de cartofi s-a bucurat de un maxim succes si de un numar record de postari, va propun si o alta reteta Juju care sper sa fie la fel de apreciata. Este vorba de reteta de ciulama Juju de conopida si va invit sa o descoperiti!
Poate fi servita cu incredere in scaunul de masa Eat&Play de la Juju Baby, ce poate fi folosit atat de copii la inceputul diversificarii dar si chiar de copii de pana la 6 ani.
Mi-as fi dorit sa fi avut personal un scaun Eat&Play de la Juju la inceputul diversificarii, pentru ca, fata de cel pe care l-am avut si la care am renuntat repede, scaunul Juju are o durata de folosinta de cateva ori mai mare.
INGREDIENTE (3-4 portii)
¾ conopida mica
½ morcov mare
½ pastarnac mare
1 ceapa rosie medie
1 ardei kapia
200g smantana (am folosit de 20% grasime)
2 linguri rase amidon de porumb (sau de cartofi)
4-5 linguri ulei de masline
patrunjel uscat sau proaspat
50mL apa
MOD DE PREPARARE
Curatam si tocam marunt la robot sau dam pe razatoare morcovul, pastarnacul, ardeiul si ceapa. Le punem la inabusit cu cele 5 linguri de ulei de masline si putina apa, pana se inmoaie putin.
Dupa ce legumele s-au inmuiat adaugam conopida desfacuta in buchetele mici, completam cu apa pana la nivelul conopidei si lasam sa fiarba.
Intre timp mixam smantana, cu amidonul si cei 50mL apa, putin cat sa nu faca cocoloase amidonul.
Cand conopida e fiarta, adaugam in fir smantana, amestecam usor si continuu pana se ingroasa, apoi presaram patrunjelul.
Gata un pranz delicios sau de ce nu, o cina.
Pofta buna!
Scaunul de masa din aceasta reteta este disponibil in mai multe culori:
Va invit sa descoperiti mai multe despre scaunul Juju Eat&Play din aceasta reteta: un scaun inovator, perfect pentru o utilizare indelungata si cu un pret de achizitie extrem de competitiv.
Daca doriti sa aflati mai multe despre Juju Baby o puteti face aici: www.flaveur.ro/jujubaby