Incepand de astazi, impreuna cu Kotányi, te invitam sa intri in lumea plina de arome si gusturi si sa pornim intr-o expeditie in universul fascinant al condimentelor!
Va propun o prima reteta, sanatoasa si savuroasa, cu un gust cu totul aparte gratie condimentului folosit: clafoutis de vinete cu cimbru! Specialitatile condimentate cu cimbru au un gust unic si rafinat!
INGREDIENTE (2-3 portii)
1 vanata (500g)
1 lingura smantana 12% grasime
3 oua
1 lingura cimbru maruntit Kotányi
1 lingura amidon de porumb
150mL lapte de vaca 3.5% grasime
2 linguri ulei de masline
100g branza la alegere. Eu am pus urda dulce de vaca, insa merge foarte bine si cu branzica de casa sau cascaval.
unt pentru uns vasul
MOD DE PREPARARE
Tocam vanata cubulete de aproximativ 2 cm si o punem la inabusit cu uleiul de masline si un pahar de apa. Lasam pana devine cremoasa si scade apa de tot.
Separat mixam ouale cu smantana, laptele, cimbrul maruntit Kotányi si amidonul.
Ungem cu unt un vas mare ceramic sau ca in cazul meu doua vase mai mici si punem cubuletele de vanata. Peste vanata presaram cubulete de branza si turnam compozitia de oua.
Bagam vasul in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 50 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Delicios! Pofta buna!
Cimbrul este un condiment minunat utilizat in bucatariile din intreaga lume si intr-o mare masura in tari precum Italia si Franta precum si in toata zona mediteraneana. Are o puternica si inconfundabila aroma ce poate da un gust special tocanitelor, supelor de legume, preparatelor cu fasole verde, cu carne de miel, peste sau capra si sosurilor. Iar clafoutisul de vinete cu cimbrul Kotányi este un succes garantat.
Kotányi are o istorie de peste un secol pusa in slujba obtinerii gustului perfect prin condimente de cea mai buna calitate. Ca si Flaveur, Kotányi sustine mamicile tinere si moderne sa gateasca si sa isi urmeze pasiunea, precum si sa adopte un mod de viata si alimentar cat mai sanatos.
Va invit cu drag sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi!
Va invit cu toata increderea sa le si folositi in preparatele Flaveur!