Va invit astazi sa incercati o noua reteta savuroasa de tagliatelle cu dovlecel si cod la cuptor.

Codul este un peste de o calitate superioara cu carne alba si densa, bogat in proteine si cu un continut scazut de grasimi.

Am folosit file de cod atlantic de la Edenia pentru ca este un produs 100% natural care nu contine fosfati, aditivi sau alte chimicale. Este un peste de captura, fara oase si fara piele si cu o glazura de 10%.

INGREDIENTE ( 2-3 portii)

150g tagliatelle
1 ceapa
1 dovlecel mare sau zucchini
200g smantana
patrunjel
3 bucati file de cod de la Edenia
condimente in functie de preferinte
3 linguri ulei de masline

*cantitati ajustabile in functie de numarul de portii pe care doriti sa-l faceti.

MOD DE PREPARARE

Peste decongelat in prealabil la frigider cu 12 ore inainte, in ungem cu ulei de masline si presaram mirodenii. Eu am pus ierburi de Provence.

Punem pestele in tava pe hartie de copt si il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25 de minute.

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj apoi le scurgem.

Pentru sos, inabusim legumele tocate marunt cu uleiul de masline si jumatate de pahar de apa. Lasam la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute pana scade aproape toata apa.

Oprim focul, adaugam smantana si patrunjelul si amestecam. Punem sosul peste tagliatelle, amestecam si servim cu pestele la cuptor.

Delicios! Pofta buna!

Congelat proaspat, pestele Edenia isi pastreaza nutrientii, textura si gustul!

Filetat si congelat in ziua capturii, pestele Edenia este 100% natural, fara aditivi sau conservanti.

Congelarea se face rapid, la temperaturi foarte joase, bucata cu bucata, pentru a pastra gustul autentic si textura ferma a fileului de peste.

Pentru mai multe informatii va invit sa urmariti si pagina www.flaveur.ro/peste-edenia/.