INGREDIENTE
3 banane mai mari si foarte coapte
60g unt (pe care il topim)
3 oua
150g iaurt – eu am folosit Zuzu Divin cu 10% grasime
130g faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Pasam bananele cu furculita pana obtinem un piure fin.
Intr-un bol mixam ouale pana devin spumoase apoi adaugam pe rand untul topit, iaurtul, piureul de banane, praful de copt si faina mixand dupa fiecare pana obtinem o compozitie omogena.
Punem compozitia ideal intr-o forma de guguluf sau de chec normala.
Coacem in cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste foarte bine si trece testul cu scobitoarea.
Atat de buna a iesit! Textura fina, pufoasa si normal ca si usor umeda avand banane.
Foarte foarte buna! Pofta mare!
Cum pot sa fac si eu fara sa nu se prajeasca la fund?am aragaz nou si am mai facut cate ceva si se prajea prea mult la fundul prajiturii…pun tava la mijlocul cuptorului si focul e mic dat…multumesc
Nu prea stiu sa va ghidez pt cuptorul pe gaz, nu am gatit niciodata la el. Din ce stiu, ar trebui focul mic si tava pusa cat mai sus. Avand caldura doar de jos, se va rumeni mai mult in partea de joc. Cuptorul electric da caldura si de sus si de jos iar preparatul se coace uniform.