INGREDIENTE
12 creveti mari decorticati
500 ml supa de peste sau apa
1 ceapa
1 praz
1 morcov
1 rosie
Boia dulce
100 ml lapte
1 lingura amidon de porumb
Ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Ceapa, prazul si morcovul le curatam, le taiem marunt si le punem intr-o cratita la inabusit cu putin ulei de masline si un pahar de supa de peste sau apa, pentru aproximativ 10 minute.
Rosia o dam pe razatoare si o adaugam peste restul legumelor impreuna cu crevetii, adaugam supa de peste daca mai este nevoie atat cat sa fie totul acoperit si lasam la fiert 15 minute.
Blenduim totul foarte bine, trecem prin sita pentru a indeparta pielita si semintele de la rosie.
Punem supa inapoi in oala, adaugam laptele amestecat cu amidonul, putina boia dulce si lasam la fiert amestecand continuu pana se ingroasa, aproximativ 2 minute. Daca dorim o consistenta mai lichida adaugam restul de supa sau mai adaugam apa.
Pofta buna!